Τι είναι η Διανοητική;

 • Τι είναι η Διανοητική;

  Η λέξη Διανοητική βγαίνει από το Ελληνικό δια, που σημαίνει "διαμέσου" και νους, που σημαίνει "ψυχή", και ορίζεται ως"αυτό που κάνει η ψυχή στο σώμα."

  Η Διανοητική είναι μια μεθοδολογία που μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει ανεπιθύμητα αισθήματα και συγκινήσεις, παράλογους φόβους και ψυχοσωματικές ασθένειες (ασθένειες που οφείλονται ή επιδεινώνονται από πνευματικό άγχος). Περιγράφεται ακριβέστερα σαν αυτό που κάνει η ψυχή στο σώμα μέσω της διάνοιας.

 • Dianetics Symbol
  Τι σημαίνει το σύμβολο της Διανοητικής;

  Το σύμβολο της Διανοητικής χρησιμοποιεί το Ελληνικό γράμμα Δέλτα σαν το βασικό του σχήμα. Οι λωρίδες είναι πράσινες για την ανάπτυξη και κίτρινες για τη ζωή. Οι τέσσερις πράσινες συμβολίζουν τις 4 υποδιαιρέσεις της ζωής οι οποίες περιγράφονται με ακρίβεια στη Διανοητική.

 • Τι είναι η Διάνοια;

  Η διάνοια είναι βασικά ένα σύστημα επικοινωνίας κι ένα σύστημα ελέγχου μεταξύ του ατόμου και του περιβάλλοντός του. Αποτελείται από διανοητικές εικόνες, που είναι καταγραφές παλιών εμπειριών. Το άτομο χρησιμοποιεί τη διάνοιά του για να θέσει και να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την επιβίωση και να κατευθύνει τις προσπάθειές του βάσει αυτών των λύσεων.

 • Τι είναι η Αντιδραστική Διάνοια;

  Η αντιδραστική διάνοια είναι το τμήμα της διάνοιας ενός ατόμου που δουλεύει τελείως σε βάση ερέθισμα-αντίδραση που δεν βρίσκεται κάτω από την ελεύθερη και ηθελημένη βούλησή του και που ασκεί δύναμη και ισχύ επιβολής πάνω στην επίγνωσή, στους σκοπούς, στις σκέψεις, στο σώμα και στις ενέργειές του.

 • Μπορεί η τεχνολογία Διανοητικής να με βοηθήσει να ξεπεράσω αισθήματα θλίψης και απώλειας;

  Ναι.

  Η πηγή οποιουδήποτε αρνητικού συναισθήματος, συμπεριφοράς ή αίσθησης αποκαλύπτεται πλήρως στη Διανοητική. Οι αιτίες των αισθημάτων θλίψης ή απώλειας ενός ατόμου είναι θαμμένες στην αντιδραστική του διάνοια, η οποία είναι ικανή να επηρεάσει και να ελέγξει το άτομο.

  Η τεχνολογία της Διανοητικής καθοδηγεί το άτομο διαμέσω της αντιδραστικής του διάνοιας για να εντοπίσει - και να εξαλείψει μόνιμα - την πραγματική πηγή της ενόχλησης. Έχοντας χειριστεί την αιτία της ενόχλησης, το άτομο είναι ικανό να ζήσει ξανά μια ευτυχισμένη, υγειή ζωή.

 • Ποιος είναι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ;

  Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ο ιδρυτής της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας. Έχει περιγράψει τις φιλοσοφίες του σε περισσότερα από 5.000 γραπτά, περιλαμβανομένων δεκάδων βιβλίων, και 3.000 ηχογραφημένων διαλέξεων. Αυτοί που χρησιμοποιούν τακτικά τις διδασκαλίες του για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, προέρχονται απ' όλες τις κοινωνικές θέσεις, ενώ παράλληλα μίσιον και εκκλησίες τις Σαηεντολογίας έχουν ιδρυθεί σε έξι ηπείρους.

  Η παγκόσμια επιδοκιμασία αυτού του ανθρώπου - συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων βραβείων και αναγνωρίσεων από άτομα και ομάδες και η χωρίς προηγούμενο δημοφιλία των έργων του σε όλες τις κοινωνικές θέσεις - δεν είναι παρά ένα δείγμα της αποτελεσματικότητας της τεχνολογίας του. Και ακόμα πιο σημαντικά, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο που πιστεύουν ότι δεν έχουν καλύτερο φίλο.

 • Πώς άρχισε η Διανοητική;

  Η τεχνολογία της Διανοητικής αναπτύχθηκε από το φημισμένο Αμερικανό συγγραφέα και φιλόσοφο Λ. Ρον Χάμπαρντ.

  Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ άρχισε τη μελέτη της διάνοιας το 1923. Με τα εκτενή ταξίδια του, τη μελέτη πολλών πολιτισμών στον κόσμο και την επιστημονική έρευνά του, ανέπτυξε και υπέβαλλε σε δοκιμασία την πρώτη πλήρως αποδοτική τεχνολογία του ανθρώπου για τη διάνοια.

  Το 1950, Ο κύριος Χάμπαρντ έγραψε τη Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείαςένα εκτεταμένο έργο που διατυπώνει με λεπτομέρεια τις ανακαλύψεις και τις τεχνικές του και που είναι το πρώτο και μοναδικό εγχειρίδιο της διάνοιας.

  Η Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας έγινε διεθνές μπεστ-σέλερ σχεδόν μέσα σε μια νύχτα. Προς το τέλος του καλοκαιριού του 1950, άνθρωποι απ' όλες τις ΗΠΑ όχι μόνο διάβαζαν το βιβλίο, αλλά δημιουργούσαν επίσης ομάδες με σκοπό την εφαρμογή των τεχνικών της Διανοητικής. Το βιβλίο αυτό έχει παραμείνει μπεστ-σέλερ από τότε, έχοντας γίνει νούμερο ένα στη λίστα των μπεστ-σέλερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την αρχική του έκδοση. Και εξακολουθεί να εμφανίζεται στις λίστες των μπεστ-σέλερ σε όλο τον κόσμο.

 • Η Διανοητική βασίζεται στη δουλειά ενός ανθρώπου;

  Παρά το γεγονός ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανακάλυψε την τεχνολογία της Διανοητικής, έγραψε: Δίνεται αναγνώριση στους διανοητές των τελευταίων πενήντα χιλιάδων χρόνων, που δίχως τις σκέψεις και παρατηρήσεις τους, η δημιουργία και η οικοδόμηση της Διανοητικής δε θα ήταν εφικτή. Ιδιαίτερη αναγνώριση οφείλεται στους:


  "Αναξαγόρα, Τόμας Πέιν, Αριστοτέλη, Τόμας Τζέφερσον, Σωκράτη, Ρεν Καρτέσιο, Πλάτωνα, Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ, Ευκλείδη, Καρσό, Λουκρήτιο, Χέρμπερτ Σπένσερ, Ρότζερ Μπέικον, Ουίλιαμ Τζέιμς, Φράνσις Μπέικον, Σίγκμουντ Φρόιντ, Ισαάκ Νεύτωνα, Βαν Λέιβενχουκ, Διοικητή Τζόζεφ Τόμσον (Πολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ), Ουίλιαμ Α. Ουάιτ, Βολταίρο, Ουίλ Ντουράντ, Κόντη Άλφρεντ Κορζίμπσκι, και τους εκπαιδευτές μου στα ατομικά και μοριακά φαινόμενα, στα μαθηματικά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες των πανεπιστημίων Τζορτζ Ουάσινγκστον και Πρίνσετον."

 • Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για την Τεχνολογία της Διανοητικής;

  Αγόρασε το Πακέτο Αυτοβελτίωσης Διανοητικής. Αυτό το πακέτο περιέχει όλα τα υλικά που χρειάζεσαι προκειμένου να κατανοήσεις και να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία της Διανοητικής.

  Μπορείς επίσης να παρακολουθήσεις μια δωρεάν εισαγωγική διάλεξη και να παρακολουθήσεις ταινίες σχετικά με τη Διανοητική σε ένα από τα εκατοντάδες Ιδρύματα Διανοητικής Χάμπαρντ και Κέντρα Διανοητικής ανά τον κόσμο.

  Για να βρεις την τοποθεσία του κοντινότερου σε σένα Ιδρύματος Διανοητικής Χάμπαρντ, κάνε κλικ εδώ.

 • Πώς μπορώ να βρω κάποιον για να δώσω και να λάβω τις διαδικασίες του ώντιτινγκ Διανοητικής;

  Μπορείς να έρθεις σε ένα Ίδρυμα Διανοητικής Χάμπαρντ ή Κέντρο Διανοητικής όπου θα βρεις άτομα που ενδιαφέρονται για το ώντιτινγκ της Διανοητικής, όπως κι εσύ. Είναι σύνηθες για δύο άτομα να δίνουν ώντιτινγκ ο ένας στον άλλο - το άτομο Α δίνει ώντιτινγκ στο άτομο Β, το άτομο Β δίνει ώντιτινγκ στο άτομο Α, κ.ο.κ.

  Μπορείς να ενθαρρύνεις έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς σου να πληροφορηθεί για τη Διανοητική και να ξεκινήσεις το ώντιτινγκ μαζί τους. Οι διαδικασές της Διανοητικής είναι απλές στην κατανόηση και εφαρμογή. Οποιαδήποτε δύο άτομα με κοινή λογική θα μπορούσαν να μάθουν τη Διανοητική και να αρχίσουν να απαλλάσσονται από την αντιδραστική διάνοια.

  Αν ζεις πολύ μακριά από ένα κέντρο Διανοητικής, μην αποητεύεσαι. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου Διανοητικής έχουν πουληθεί και, χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν κάποια άτομα στην περιφέρειά σου που έχουν διαβάσει το βιβλίο και που οι ίδιοι θέλουν να λάβουν ώντιτινγκ. Το Διεθνές Ίδρυμα Διανοητικής Χάμπαρντ εξυπηρετεί ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με όσους ενδιαφέρονται στο ώντιτινγκ της Διανοητικής.

 • Πόσο ειδικός πρέπει να είμαι για να δώσω ώντιτινγκ της Διανοητικής;

  Η διανοητική είναι ένα ακριβές αντικείμενο και οι βασικές της αρχές είναι πολύ εύκολο να κατανοηθούν και να εφαρμοστούν. Αν διαθέτεις κοινή λογική δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να κατανοήσεις τη Διανοητική και να την εφαρμόσεις.

 • Τι θα μου προσφέρει η Διανοητική;

   Η τεχνολογία της Διανοητικής θα σας οδηγήσει στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής σας, σε ένα ταξίδι στη διάνοιά σας και στην ανακάλυψη των πραγματικών δυνατοτήτων σας.

   Η Διανοητική θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη διάνοιά σας, από τι αποτελείται και πώς λειτουργεί. Θα ανακαλύψεις πώς η αντιδραστική διάνοια επηρεάζει τη ζωή σου.

   Με την εφαρμογή της τεχνολογίας της Διανοητικής θα ξεφορτωθείς την αντιδραστική σου διάνοια.

   Πολλοί άνθρωποι βιώνουν διάφορα οφέλη από την τεχνολογία της Διανοητικής. Μερικά από τα οφέλη που αναφέρουν αυτοί που την εφαρμόζουν περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση ενεργητικότητας
  • Βελτίωση αντίληψης
  • Περισσότερη ευτυχία
  • Λιγότερα ατυχήματα
  • Μείωση άγχους και νευρικότητας
  • Υψηλότερη ευφυΐα
  • Γρηγορότερος χρόνος αντίδρασης
  • Καλύτερες σχέσεις με τους άλλους